NAŠE TEMELJNO NAČELO POSLOVANJA ZAŠTITA JE VAŠE PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Privatnost korisnika i zaštita podataka ljudska su prava.

Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili.

Podaci su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je to neophodno.

 

G.B.M. d.o.o. SE DRŽI SLJEDEĆIH NAČELA S CILJEM ZAŠTITE VAŠE PRIVATNOSTI:

Ne prikupljamo više informacija nego što je neophodno,

Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,

Ne čuvamo vaše podatke ako više nije neophodno,

Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo vaše osobne podatke,

Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,

Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu radi donošenja odluka ili profiliranja,

Ne vršimo praćenje posjeta našoj web-stranici niti ikakvu analitiku i skriveno prikupljanje osobnih podataka,

Vaše osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,

Kontinuirano provjeravamo da su vaši podaci sigurno pohranjeni i zaštićeni.

G.B.M. d.o.o. prikuplja samo ograničene količine informacija o vama koje su nužne kako bismo odgovorili na vaš zahtjev, nadamo se, u uspostavljanju dugoročnog i vjerodostojnog poslovnog odnosa.

Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost.

Kako bismo vam olakšali pristup željenim informacijama, slijedite sadržaj ove Politike privatnosti.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenosti s nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti pojedinaca te će se kontinuirano ažurirati.

 

NAŠA POLITIKA PRIVATNOSTI

 

IZBORNIK

Kako i koje vaše podatke prikupljamo?

Voditelj obrade

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje podataka?

Koliko će dugo biti pohranjeni vaši osobni podaci?

Kako ćemo koristiti vaše podatke?

Informacijska sigurnost

O našem poslužitelju internetske stranice

Kolačići (Cookies)

Vaša prava

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu

Promidžba i prodaja

Unaprjeđenje ove politike privatnosti

 

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, G.B.M.  prikuplja informacije o vama.

Informacije koje ispunite (osobni podaci kao što su vaše ime, email adresa, organizacija) ili pošaljete izravnom e-mail porukom, bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev.

Naše stranice nisu namijenjene osobama mlađima od 16 godina, a ukoliko ste mlađi od 16 godina nemojte nam davati svoje osobne podatke bez suglasnosti vaših roditelja.

 

VODITELJ OBRADE

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je:

 

G.B.M.  d.o.o.

Iločka 9

HR-10000 Zagreb

Hrvatska

 

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?

Jedina svrha i pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je priprema najprikladnijeg odgovora na vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između vas i tvrtke G.B.M..

 

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?

Na vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovorit ćemo na vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke G.B.M.  neće postojati, najkasnije 6 mjeseci nakon zadnje komunikacije izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme trajanja našeg ugovornog odnosa.

Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje daljnje obrade vaših osobnih podataka i njihovo brisanje.

 

KAKO ĆEMO KORISTITI VAŠE PODATKE?

Informacije o vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na vaš zahtjev i u svrhe naše poslovne suradnje, a ako se složite poslat ćemo vam i e-mail o ostalim uslugama za koje mislimo da bi mogle biti u vašem interesu.

Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke G.B.M.  i u najmanjem nužnom opsegu na strani naših referentnih pružatelja cloud usluga te usluga e-mail / web hostinga koji se nalaze unutar EU i ne prenose osobne podatke izvan EU/EEA.

G.B.M.  neće nikada dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom neovlaštenom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

 

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada G.B.M.  prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke, fizičke i procesne mjere.

 

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE

 Ova internetska stranica smještena je pri referentnom pružatelju usluga web hostinga u Hrvatskoj, o čijim mjerama zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti brinemo upravo mi iz tvrtke G.B.M..

Sav promet (prijenos datoteka) između ove internetske stranice i vašeg internetskog preglednika je enkriptiran i isporučen putem HTTPS razine.

 

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene u lokalnoj memoriji vašeg uređaja kojim pristupate našoj stranici, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika.

Naša web stranica prikuplja isključivo neophodne kolačiće tijekom i za vrijeme vaše posjete stranicama za osiguravanje funkcionalnosti stranice i ne prikuplja vaše osobne podatke putem kolačića. Zbog toga nije ni potrebna vaša prethodna privola, ali mi želimo da vi znate sve detalje kako upravljamo kolačićima.

 

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

PRISTUPA svim osobnim podacima koje je G.B.M.  prikupio o vama. Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima i na informiranost koje podatke i na koji način obrađujemo, s kojom svrhom i na koji rok. Pružamo vam mogućnost da dobijete i kopiju vaših osobnih podataka.

ISPRAVLJANJA netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koje G.B.M.  ima o vama. Imate pravo na ispravak ili dopunu vaših eventualno netočnih ili nepotpunih osobnih podataka. Dapače, javite nam ukoliko uočite da je bilo koji od vaših osobnih podataka netočan ili nepotpun.

BRISANJA osobnih podataka koje je G.B.M.  prikupio o vama. Imate pravo zatražiti nas da izbrišemo vaše osobne podatke, kada podaci više nisu potrebni za ostvarenje svrhe za koju su bili prikupljeni, kada podnesete opravdani prigovor ili se vaši osobni podaci obrađuju nezakonito.

OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane G.B.M.-a ako želite da ih ne brišemo niti više koristimo. Možete zatražiti od nas da ograničimo obradu podataka, primjerice, kada je brisanje, ispravak ili prigovor u vezi s vašim osobnim podacima na čekanju i/ili kad nemamo valjanu osnovu za obradu vaših podataka a želite da ih zadržimo. Kada je obrada ograničena, vaši podaci će biti pohranjeni i neće se dalje obrađivati. Primjerice, ako osporavate točnost svojih podataka, obrada takvih podataka će se ograničiti dok se ne osigura da su podaci točni.

PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane G.B.M.-a. Imate pravo prigovora na određeno postupanje s vašim osobnim podacima. Primjerice, možete uputiti zahtjev da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke za svrhe izravnog marketinga.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili

poslati e-mail na: apartmani.gportal@yahoo.com, ili

poslati svoj zahtjev na adresu G.B.M.  d.o.o., Iločka 9, HR-10000 Zagreb, Hrvatska,

a mi ćemo odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan.

 

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM NADZORNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU u kojoj imate uobičajeno boravište ili mjesto rada, ukoliko smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog nadzornog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Selska cesta 136

HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

e-mail: azop@azop.hr

Web: www.azop.hr

 

PROMIDŽBA I PRODAJA

Željeli bismo vam poslati informacije o našim uslugama koje bi vas mogle zanimati.

Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo vašem zahtjevu i zasebno vas zatražiti vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema vama. Bez vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost. ​

Ukoliko već imamo uspostavljenu poslovnu suradnju, temeljem našeg legitimnog interesa zadržavamo mogućnost kontaktiranja u vezi novosti i mogućih vidova proširenja naše poslovne suradnje ukoliko jesu u vašem interesu.

U svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati vaš izbor.

 

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

 Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade.

Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati niti ih mijenjati na vašu štetu. U slučaju da dođe do promjena pravila koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.